Presunúť na hlavný obsah
Utorok, 19. Marec 2024
V roku 2022 oslavuje naša obec krásne jubileum

V roku 2022 oslavuje naša obec krásne jubileum

Obec

Košeca

1272-2022 (hrdosť vytvorená storočiami)

Košeca je aktuálne najväčšia obec v okrese Ilava. Rovnako však patrí k najstarším známym osadám na Považí v okolí Trenčína. Prvá písomná zmienka o Košeci sa objavuje presne pred 750-timi rokmi (KASSA). Spomína sa neskôr aj ako mestečko a dokonca malo právo meča. História obce je úzko spojená s hradom Košeca. Hradný systém vybudovaný na strednom Považí je výnimočný v celej Európe. 
Ľudia sa však na našom území objavili oveľa skôr. Rôzne nálezy potvrdzujú osídlenie už stovky rokov pred naším letopočtom. 

Košeca a Nozdrovice prešli rôznymi obdobiami a výraznými zmenami. Z našej obce sa postupne stala moderná samospráva s takmer 2800 obyvateľmi

Rok 2022 sa bude niesť v znamení osláv tohto nášho spoločného výnimočného jubilea. Kultúrne, spoločenské a športové podujatia nám od jari do zimy budú spríjemňovať nielen víkendy. 
Vynahradíme si aj to zameškané z posledných dvoch rokov. Pripravujeme jeden úžasný priestor priamo v centre obce, ktorý bude využiteľný presne na tieto aktivity. Nový amfiteáter si určite rýchlo obľúbia všetky generácie.

Spoločným znakom na webe, pozvánkach, v novinách, sociálnych sieťach atď. bude aj jubilejné logo našej obce. Nech sa páči, predstavujeme ho práve tu a teraz.

Buďme všetci patrične hrdí, môžeme byť aj zdravo pyšní a oslávme spolu 750 rokov prvej písomnej zmienky.